Wat is voetreflexologie?

 

Voetreflextherapie stimuleert de natuurlijke genezing. Het gaat uit van het principe dat er zich op de voeten reflexzones bevinden die corresponderen met organen, klieren en de verschillende systemen in ons lichaam. Deze reflexgebieden worden met de duim en vingers bewerkt.

We kunnen een gezond lichaam vergelijken met een prachtige machine waarvan elk onderdeel goed functioneert. Wanneer er ergens een storing zit in het systeem zal dit gelijk merkbaar zijn. Je lichaam raakt dan uit balans.

Door de reflexpunten op de voeten te bewerken door middel van druk en massage wordt elk orgaan of elk deel van het lichaam dat verstoord is gestimuleerd.

Reflexologie helpt het lichaam om afvalstoffen sneller af te voeren en ondersteunt hiermee het immuunsysteem. Het zorgt ervoor dat pijnklachten veminderen en soms zelfs verdwijnen. Het brengt je lichaam in balans.

 

VoetreflexPlus

Bij Feet2Happinez behandel ik volgens de methode VoetreflexPlus. Bij de deze methode word de Chinese geneeswijze geïntegreerd in de reflexologie. 

In het Westen maken we gebruik van een speciale duimtechniek hiermee kunnen we de zones zeer nauwkeurig behandelen. De Chinese geneeswijze werkt echter met totaal andere massagetechnieken. Deze gebruikt glijdende bewegingen afwisselend met druk. Hierbij worden ook knieën en onderbenen gemasseerd.

De combinatie van deze beide massages zorgt voor ongekend veel mogelijkheden, daarnaast versterkt en versnelt het de effecten van een behandeling. 

voeten.jpg